Biogen SMAExercise App

Een nuttig hulpmiddel om het ziektebeheer van SMA beter te ondersteunen via kinesitherapie-oefeningen. Deze oefeningen worden het best uitgevoerd onder begeleiding van een deskundige met ervaring in de behandeling van neuromusculaire aandoeningen.

Lichaams­beweging kan een verschil
maken

Er is solide bewijs dat kinesitherapie een positief effect kan hebben op personen met spinale musculaire atrofie (SMA).1 Het uitvoeren van specifieke oefeningen, kinesitherapie en rekoefeningen kan de flexibiliteit en algemene motoriek helpen verbeteren, waardoor de kwaliteit van leven behouden blijft. Dit is dan ook het hoofddoel van de SMA Exercise App.

De huidige behandelingsrichtlijnen voor SMA, opgesteld door TREAT-NMD, benadrukken dat kinesitherapie en revalidatieoefeningen voordelen kunnen bieden voor patiënten in verschillende functionele stadia (niet-zitten, zitten en wandelen).2

Om maximale voordelen te behalen, is het ideaal dat deze oefeningen worden uitgevoerd onder begeleiding van een deskundige met ervaring in de behandeling van personen met neuromusculaire aandoeningen.

27 oefeningen voor kinderen met SMA - rechtstreeks op uw tablet of smartphone

Met onze handige app kunt u direct toegang krijgen tot een uitgebreide reeks oefeningen voor kinderen met SMA, ongeacht hun functionele vaardigheden (niet-zitten, zitten en wandelen). Personen met SMA, ouders en zorgverleners, artsen of kinesitherapeuten, kunnen gemakkelijk de oefeningen verkennen via hun smart device en duidelijke begeleiding krijgen over hoe de oefeningen moeten uitgevoerd worden.

Hulp om de controle over hun ziektebeheer te nemen

Aanvulling van kinesitherapie met extra oefentips en rekoefeningen

Oefen overal - waar je wil, wanneer je wil!

“Volgens een recente studie zijn progressieve weerstandstrainingsoefeningen thuis haalbaar, veilig en worden ze goed verdragen door kinderen met SMA.3”

Ontwikkeld door SMA-kinesitherapeuten met inbreng van personen met SMA

Ontwikkeld door SMA-kinesitherapeuten met inbreng van personen met SMA. Biogen ondersteunt de officiële behandelingsrichtlijnen voor SMA en bevordert een multidisciplinaire aanpak als een essentieel onderdeel van de zorg voor personen met SMA.

Biogen is verheugd om samen met kinesitherapeuten Anna-Karin Kroksmark en Lisa Wahlgren van het Queen Silvia's Hospital in Göteborg, Zweden, deze oefeningen te hebben ontwikkeld. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met personen met SMA en hun zorgverleners. De Belgische versie van de app werd gecontroleerd door vier kinesitherapeuten en een arts die gespecialiseerd is in het opvolgen van patiënten met neuromusculaire aandoeningen.

GEMAKKELIJK IN GEBRUIK, GEMAKKELIJK TE BEGRIJPEN

Onze app is ontworpen met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, zodat ouders en zorgverleners moeiteloos de juiste oefening kunnen vinden, ondersteund door een duidelijke stembegeleiding.

1.

Selecteer eenvoudig het geschikte functionele niveau om te beginnen

2.

Lees de gedetailleerde instructies voor een correcte uitvoering van de oefening

3.

Bekijk een demonstratievideo om de oefening in actie te zien

Klaar om te beginnen?

Ontdek nu de 27 oefeningen speciaal ontworpen voor personen met SMA.

Disclaimer: Lees deze gebruiksvoorwaarden zorgvuldig voordat u de applicatie gaat gebruiken.

,
,

Biogen-223031 - 10/2023 

Referenties

1. Mercuri E, et al. Diagnosis and management of spinal muscular atrophy: Part 1: Recommendations for diagnosis, rehabilitation, orthopedic and nutritional care. Neuromuscul Disord 2018;28(2):103-115. 2. TREAT-NMD Neuromuscular Network. Physiotherapy and Rehabilitation. [online] [cited 2021 Nov 29]. Available from: URL: https://smacare.guide/physiotherapy-and-rehabilitation/ 3. Lewelt, A. et al. Resistance strength training exercise in children with spinal muscular atrophy. Muscle Nerve 2015;52(4): 559–567.